Ilmanpuhdistaja kasvit

Monilla viherkasveilla on huoneilmaa puhdistavia ominaisuuksia. Haitallisia aineita kertyy sisäilmaan mm. erilaisista tekstiileistä, huonekaluista, sähkölaitteista, ulkoatulevista pakokaasuista ym. Lisäksi kasvit luovat viihtyisyyttä sisustukseen, niin kotona, kuin työpaikoilla. Tässä muutamia huoneilmaa puhdistavia viherkasveja, joita meiltä löytyy valikoimista:

Kultaköynnös on kiva kasvi vaikkapa amppelissa.Anopinkielet ovat lisäksi erittäin helppohoitoisia.

Saniaiset kaipaavat tasaista kosteutta ja hajavaloisen paikan.

Rönsyliljat ovat melko vaatimattomia hoidon suhteen.

Viirivehkat ovat myös kukkivia viherkasveja.

.

This entry was posted on maaliskuu 19, 2019.

Syyslomaviikon tonttusuunnistus

Joukko metsätonttuja on piiloutunut Nastolan Rakokiven ja Kirkonkylän eri liikeisiin (16 kpl) syysloman ajaksi. Sinulla on syyslomaviikko (viikko 43) aikaa tulla ja etsiä ne kaikki!

Suunnistus alkaa maanantaina 22.10. ja päättyy sunnuntaina 28.10. Kuka tahansa voi osallistua suunnistukseen! Lähde matkaan vaikka koko perheenä.

Etsi liikkeen edustalta tonttujuliste ja tiedät missä tontut luuraavat. Nastola-lehti on mukana tempauksessa, joten yksi tonttu löytyy ke 24.10. lehden sivulta piilosta.
Suunnistuksen osallistumislomakkeen voi noutaa ja palauttaa mihin tahansa mukana olevaan liikeeseen (huomioi liikeiden aukioloajat). Kirjaa lomakkeeseen löytämiesi tonttujen nimet. Löytämällä kaikki tontut voit osallistua huikeiden palkintojen arvontaan! Tempaukseen osallistuvat yritykset ovat lahjoittaneet arvottavat palkinnot.

Lisätiedot Henna Keihäs, p. 050 383 6551

This entry was posted on lokakuu 18, 2018.

Mitä kukkia voin viedä hautajaisiin?

Tämän tästä minulle esitetään tämä kysymys: ”Mitä kukkia voin viedä hautajaisiin?”

Vastaus on yksinkertaisesti: ”Voit viedä juuri sellaiset kukat, joilla itse  haluat vainajaa muistaa.”

Nykyään tuhkaus on syrjäyttämässä perinteisen arkkuhautauksen, tämän vuoksi moni on ihmeissään, että mitä kukkia voi viedä sellaiseen siunaukseen, kun vainaja tuhkataan. On hyvä muistaa, että kukkia ei koskaan polteta. Siunaustilaisuuden jälkeen ne voidaan laskea mahdolliselle uurna paikalle, sukuhaudalle, muistolehtoon, muualle haudattujen muistokivelle tms. paikkaan, joka sovitaan omaisten kanssa.

Siunautilaisuus on aivan samanlainen, yhtä arvokas tilaisuus, tuhkataanko vainaja vai haudattaanko hänet perinteisesti. Jäähyväiskukat lasketaan aina siunaustilaisuudessa arkun vierelle, vainajan muistoksi. Kukkatervehdykset voivat siis olla aivan samanlaisia kummassakin tapauksessa.

Aina on syytä kuitenkin kunnioittaa vainajan ja omaisten toiveita, jos sellaisia on esitetty. Muussa tapauksessa voit itse valita kukat, jotka itse haluat laskea vainajan muistoksi. Oikeaa tai väärää tapaa ei ole. Me kukkakauppiaat autamme ja opastamme mielellämme sinua, joten kysy rohkeasti apua.

This entry was posted on syyskuu 24, 2018.

Onnea kaikille valmistuville!

Onnea kaikille valmistuville! Nyt on aika tilata valmistujaiskukat! Muistathan, että voit välttää la 2.6. aamun ruuhkat, kun tilaat kukat suoraan Nastopoliin. Toimitus on maksuton 2.6. aamulla. Tervetuloa!

This entry was posted on toukokuu 23, 2018.

Äitienpäivää on vietetty 100 vuotta

Äitienpäivää on vietetty Suomessa koko itsenäisyytemme ajan. Alkuvuosina sitä vietettiin vain muutamilla paikkakunnilla, ja ajankohtakin oli eri kuin nykyisin. Vuodesta 1927 lähtien Äitienpäivää on vietetty toukokuun 2. sunnuntaina.

Äitejä on tapana muistaa mm. lahjoilla, korteilla, aamiaisilla, brunsseilla, lounailla ja kukilla.

Kukkariihestä löydät tarvittavat kukat Äidin hemmotteluun. Palvelemme Äitienpäiväviikolla ma-ke 10-17, helatorstaina 10-17, pe 9-18, la 9-16, su 8-15. Tervetuloa!

This entry was posted on toukokuu 9, 2018.

Pääsiäisen värimaailma

Pääsiäisen värit ovat perinteisesti keltainen ja oranssi. Koska pääsiäinen on kevään juhla, myös kaikki keväiset hempeät sävyt ovat omiaan koristamaan juhlapöytää. Suosittuja sävyjä ovat myös lime ja valkoinen, myös violetti ja lila kuuluvat pääsiäiskoristeluihin.

Liturgiset värit ovat pääsiäisen aikaan evankelis-luterilaisessa kirkossa violetti, musta ja valkoinen. Violetti väri kuuluu paastonaikaan, musta väri pitkäänperjantaihin, sekä sitä seuraavaan lauantaihin. Valkoinen sen sijaan kuuluu pääsiäispäivien kirkollisiin väreihin.

This entry was posted on maaliskuu 27, 2018.

Kansainvälinen naistenpäivä 8.3.

Kansainvälistä naistenpäivää vietetään 8.3. Päivää vietetään, jotta kiinnitettäisiin huomiota naisten oikeuksiin, sillä naisten asema on monissa maissa vielä lastenkengissä. Ja vaikka yksi päivä ei vielä muuta asioita, pitää se kuitenkin keskustelua yllä. Meillä Suomessa on tapana muistaa naisia mm. kukkasin. Onkin ollut ilahduttavaa huomata, että naistenpäivänä asiakaskuntamme koostuu pääosin miehistä. Palvelemme naistenpäivänä torstaina 8.3. klo 9-18. Tervetuloa!

This entry was posted on maaliskuu 6, 2018.

Huolla viherkasveja

Talvi verottaa viherkasveja, valon puute, kuiva ja lämmin huoneilma ovat pahasta lepoaikaa viettäville kasveille. Ne tarvitsisivat silloin valoisan ja viileän paikan. Tavallisissa asunnoissa tämä on kuitenkin mahdotonta, joten kasveille talvi muuttuu monesti selviytymiskamppailuksi.

Huonoksi menneet ja raaskuuntuneet kasvit kannattaa surutta hävittää ja hankkia tilalle elinvoimaiset ja virkeät yksilöt, nyt ollaan jo valoisampaa aikaa kohti menossa.

Nyt alkaa olla mullanvaihdon aika. Valitse kasveille hyvä laadukas kukkamulta. Isoille kasveille vaihdetaan vain pintamultaa, ettei häiritä niiden kasvurauhaa. Pienempiä kasveja voidaan vaihtaa hieman entistä isompaan ruukkuun. Älä istuta kasvia koskaan liian isoon ruukkuun. Ne innostuvat tällöin kasvattamaan vain juuria ja lisäksi ne altistuvat helposti liikakastelulle isossa multatilassa.

Meillä on Kukkariihessä mukava valikoima erilaisia viherkasveja, joten poikkea tutustumaan valikoimaamme. Saat samalla asiantuntijan neuvot valitsemasi kasvien hoitoon. Nähdään puodilla!

This entry was posted on helmikuu 20, 2018.