Huolla viherkasveja

Talvi verottaa viherkasveja, valon puute, kuiva ja lämmin huoneilma ovat pahasta lepoaikaa viettäville kasveille. Ne tarvitsisivat silloin valoisan ja viileän paikan. Tavallisissa asunnoissa tämä on kuitenkin mahdotonta, joten kasveille talvi muuttuu monesti selviytymiskamppailuksi.

Huonoksi menneet ja raaskuuntuneet kasvit kannattaa surutta hävittää ja hankkia tilalle elinvoimaiset ja virkeät yksilöt, nyt ollaan jo valoisampaa aikaa kohti menossa.

Nyt alkaa olla mullanvaihdon aika. Valitse kasveille hyvä laadukas kukkamulta. Isoille kasveille vaihdetaan vain pintamultaa, ettei häiritä niiden kasvurauhaa. Pienempiä kasveja voidaan vaihtaa hieman entistä isompaan ruukkuun. Älä istuta kasvia koskaan liian isoon ruukkuun. Ne innostuvat tällöin kasvattamaan vain juuria ja lisäksi ne altistuvat helposti liikakastelulle isossa multatilassa.

Meillä on Kukkariihessä mukava valikoima erilaisia viherkasveja, joten poikkea tutustumaan valikoimaamme. Saat samalla asiantuntijan neuvot valitsemasi kasvien hoitoon. Nähdään puodilla!

This entry was posted on helmikuu 20, 2018. Bookmark the permalink.