Halloween ja Pyhäinpäivä

Halloween on vanha Kelttien juhla, heidän uusivuosi. Kelttien uskomusten mukaan vainajat nousivat tuolloin haudoistaan ja sen vuoksi kannatti pukeutua mahdollisimman pelottavasti, jotta vainajat luulisivat heitäkin kuolleiksi. Halloween on tullut meille Yhdysvalloista ja sitä vietetään perinteisesti 31.10.

Suomessa ei ole vakiintunut aivan selkeää päivää Halloweenin juhlintaan, joten sitä saatetaan viettää myös lokakuun viimeisenä viikonloppuna. Juhlaan kuuluu olennaisena osana kurpitsalyhdyt, noidat, haamut, sekä kaikenlaiset naamiaiset. Teema väritys on mm. oranssi ja musta.

Pyhäinpäivä on Suomessa perinteinen kristillinen pyhä, jolloin muistellaan kaikkia poisnukkuneita läheisiä ja kristikunnan marttyyrejä. Ennen sitä kutsuttiinkin Pyhäinmiesten päiväksi. Pyhäinpäivänä meillä Suomessa viedään omaisten haudoille kynttilöitä, seppeleitä ja kukkia. Pyhäinpäivän vietto poikkeaa hartaudellaan Halloweenin riehakkaasta juhlinnasta. Pyhäinpäivän kirkollinen väri on punainen. Pyhäinpäivää vietetään Suomessa aina 30.10.-6.11. välille osuvana lauantaina. Tänä vuonna 4.11.

This entry was posted on lokakuu 27, 2017. Bookmark the permalink.