Miten hoidan joulutähteä oikein?

Joulutähtien sesonki alkaa olla parhaimmillaan. Olisi kiva hankkia tähti jo hyvissä ajoin ennen joulua ilahduttamaan ja koristamaan kotia, mutta kuinka hoidan sitä niin, että se kukoistaa vielä joulunakin?

Kaiken A ja O on, että hankit laadukkaan tähden. Meille Kukkariiheen joulutähdet tulee suoraan viljelijältä. Ne kerätään kasvihuoneesta ja toimitetaan saman tien kaupalle. Niitä ei varastoida välillä missään.

Joulutähti viihtyy lämpimässä ja valoisassa paikassa. Sitä ei kannata kuljettaa pakkasessa pitkiäaikoja, vaikka se olisi pakattu hyvin. Jos kuitenkin joudut kuljettamaan kasvia kylmässä jonkin aikaa, niin anna pakkauksen lämmön tasaantua hetken, ennen kuin avaat paketin. Näin joulutähti ei joudu kokemaan suuria lämpötilavaihteluita.

Älä kastele joulutähteäsi hengiltä. Kasvi kestää hyvin kevyen kuivahtamisen kastelujen välillä, mutta alusastialla seisovaa vettä se ei kestä. Malttia siis kastelun kanssa.

Veto on myrkkyä joulutähdelle. Jos aiot tuulettaa, siirrä kasvi pois ikkunan ääreltä. Älä säilytä tähteäsi myöskään ulko-oven lähellä, sillä kylmä ilmavirta saa lehdet putoilemaan.

 

This entry was posted on joulukuu 4, 2017. Bookmark the permalink.